© 2014  C.K.M.T.


Webmaster Jan Kiel

Zaterdag 8 december is het kunstgras oefenveld voor de muzikanten. officieel geopend door wethoudet Janita Tabak

Jan Kiel 2018 - Telefoon 0637339793 info@ckmv.nl

Combinatie Kamper Muziek Verenigingen A.M.D.G. Broederband Fidelio Euphonia Excelsior Kamper Jachthoorn Korps Kamper Trompetter Korps Show- en Drumfanfare Oranje Stedelijk Orkest VolhardingWe kregen er kippenvel van.....


Zaterdag 21 mei was het dè dag van het 40 jarig CKMT. Kampen heeft het geweten, wat was het een grandioos feest! Prachtig weer, heel veel mensen en heel veel mooie muziek. Alle  muzikanten hadden zich in sporthal de Reeve verzameld om met elkaar de mars ‘Music for ever’ in te studeren, welke zo bleek, als cadeau gegeven was door Quintus aan het jubilerende CKMT. De mars, voor alle muziekinstrumenten bespeelbaar, was speciaal geschreven door Leo Torn. Burgemeester B.Koelewijn en oud-secretaris CKMT, Arie van Oort hadden de eer om het festival te openen, door het onthullen van het speciaal geplaatste naambord ‘Arie van Oortplein’ opgeluisterd door een serenade van trompettisten.  Gezamenlijk werd de ingestudeerde mars gespeeld en dat klonk als een klok!

Het feest kon beginnen...diverse kramen van alle muziekkorpsen of andere verenigingen die iets met kunst, cultuur of sport te maken hadden, stonden verspreid op het festival terrein, gelegen tussen de Cellesbroederpoort en de sporthal. Elke vereniging presenteerde zich op geheel eigen manier, een kleurrijke kraam of de jukebox van het Stedelijk Orkest trok veel bezoekers. Ook aan de inwendige mens was gedacht en voor de kinderen was er een springkussen. Op twee podia, één bij de


Cellesbroederpoort en één op het Arie van Oortplein, konden we genieten van de korpsen die elk 25 minuten iets mochten laten horen. De jeugdkorpsen, de A selecties, dweilorkesten, maar ook de majorettes hebben met veel plezier en grote inzet hun muzikale kwaliteiten laten zien. Ook gastkorps Joakimor uit Pápa, Hongarije, welke te gast was bij AMDG, deed mee. In de binnenstad lieten de korpsen van zich horen, dus er werd heel wat afgemarcheerd. De klapper van de dag was het mammoetorkest. Startend vanaf de sporthal liepen alle korpsen, met voorop de tamboer-maîtres van elk korps en daar achter de muzikanten per sectie als een lange stoet door de Oudestraat. Het defileerpunt was bij het Stedelijk Museum, waar de burgemeester, Arie van Oort en veel andere genodigden, het defilé mochten afnemen. Indrukwekkend, om kippenvel van te krijgen, was het moment toen hoofd tamboer-maître, Klaas van Dijk, het stopteken gaf en het stokje overdroeg aan Leo Torn, om wederom de mars ‘Music for ever” met elkaar te spelen. Een prachtige afsluiting van deze geweldige dag. Een gezellige nazit middels een koud- en warm buffet, het optreden van het Stadskoor (onderdeel van het Stedelijk Orkest) en zeemanskoor de KetelBinken heeft deze dag tot iets moois gemaakt. Dat Kampen muzikaal is, hebben we allemaal kunnen horen, maar ook de saamhorigheid op deze dag mag uniek genoemd worden. Kampen staat muzikaal op de kaart!

Dit festival hebben we mede kunnen organiseren door de grote inzet van de vele vrijwilligers, de sponsoren en alle muzikanten.